Kuismanen Competition

AJANKOHTAISTA

Kaksi mestaruutta, kiitos!

No, tavoitteet? Ne ovat ihan selvät. Koko talvi on tehty töitä, että ajetaan voitosta joka radalla.

Odotan kahta mestaruutta ja mukavia moottoriurheiluhetkiä tältä kaudelta.

Tämä on kiehtova laji. Aion lykätä niin kauan kuin vaan terveyttä ja paloa sisässä piisaa.

Kun puhutaan nopeista autoista, vahvoista koneista ja tällaisista tiimeistä, niin se vaan sytyttää vanhankin. Ei auta mikään. En minä pikkuautoilla aja, enkä kuristajien kanssa kahtakymppiä takapihalla. Kyllä näillä lyödään löylyt kiukaalle joka kerta, kun mennään kunnon radoille.

STT on pääsarja. Kun saadaan Viper radalle, meillä on auto, jolla voi ajaa yleiskilpailunkin voitosta. Vaikka Ford on kova kärry sekin, ei sillä ole mahdollista voittaa pitkillä radoilla niitä vastaan tulevia Vipereita, tuplaturbo-Porscheja ja prototyyppejä.

STT:ssä on viisi kisaa selvästi Viperin ratoja. Tietysti odotan kovasti, että pääsen istumaan siihen. Mutta nyt aluksi mennään Fordilla.

Hienointa on, kun STT:ssä on niin vapaat säännöt, ei kitistä renkaista, ei siitä, saako lämmittää niitä vai ei, saa käyttää minkämerkkisiä ja miten paljon vaan.

Toivottavasti AKK:ssa saadaan uuden FINRace -sarjan asiat oikealle tolalle ja he ymmärtävät pistää samaan lähtöön niin paljon autoja kuin mahdollista – eli Porschet, GT-autot ja Camarrot, niin silloin saataisiin 20 autoa viivalle ja se olisi jo jonkinnäköinen lähtö.

Nyt kuultiin sellainenkin esitys, että Porschet ajaisivat oman lähtönsä. Uskon, että järki voittaa ja saadaan hyvät kisat.

Ford on myös kilpailukykyinen auto. Sillä on hyvä lähteä näihin uusiin GT-haasteisiin Suomessa.

Jännittävää GT-kautta kaikille!

Pertti Kuismanen